Cum alegi cel mai bun uscator de par

Uscatorul de par (foenul) face parte din categoria produselor de ingrijire, fiind un accesoriu deosebit de important. Scopul unui astfel de obiect este de a usca rapid parul dupa spalare, oferindu-i protectie si un aspect atractiv. Criteriile care trebuie luate in considerare inainte de achizitionarea unui uscator de par le include si pe urmatoarele:

Elementele de incalzire

Cele mai comune uscatoare de par au in structura lor o rezistenta din crom si nichel izolata in feldspat. Acestea se gasesc la preturi reduse si sunt fiabile, deoarece prezinta o rezistenta mare impotriva oxidarii. Dezavantajul consta insa in puterea mare a caldurii care arde parul, un aspect care nu le recomanda.

O alta metoda de izolare este ceramica. Conform proprietatilor ei, ceramica ofera o incalzire uniforma, pastreaza caldura si radiaza energia acumulata intr-un spectru infrarosu. Preturile uscatoarelor de par care au la baza ceramica sunt accesibile, performantele de protejare a parului fiind si ele calitative.

Ultima varianta o reprezinta titanul. Este un izolator rezistent in timp, fiind si cel mai performant din punct de vedere al conductivitatii termice si a rezistentei electrice mari. Este un model putin mai costisitor, insa foarte calitativ si cel mai recomandat.

Puterea

Puterea este masurata in wati (W), iar in functie de aceasta depinde timpul de uscare al parului.  Cu cat puterea este mai mare (aerul avand si el o intensitate mare), cu atat timpul de uscare este mai mic si parul este mai putin expus caldurii (degradarii). Astfel puterea unui uscator de par performant trebuie sa se incadreze intre 1800 – 2200/2400 W.

Treptele de viteza si de temperatura

Aceste doua optiuni sunt utile mai ales in cazul parului lung sau des. Un nivel ridicat de temperatura si o viteza mare confirma ideea anterioara, parul fiind mult mai protejat de efectele negative ale caldurii, uscarea acestuia putand fi evitata. Un buton optional de aer rece ar reprezenta un plus, necesar pentru netezirea parului dupa uscare.

Designul, accesoriile si mobilitatea

Designul are in vedere modul de utilizare al accesoriului. Pe langa estetic (forma si culoare), greutatea si modul de utilizare au un rol important. Mai ales in cazul parului lung sau des, un uscator de par greu este incomod. De asemenea accesarea butoanelor necesare diverselor functii dorite trebuie sa il faca usor de folosit.